ثبت نمایندگی شرکت های خارجی
با توجه به گسترش چشم گیر معاملات و افزایش شرکت ها در سراسر دنیا، همواره شاهد این موضوع هستیم که شخص یا شرکتی خواهان فعالیت تجاری در قالب نام شرکتی خارج از ایران باشد. بهترین روش برای انجام این کار، کسب نمایندگی شرکت خارجی مورد نظر است تا از این طریق قادر به فعالیت تجاری با نام و اعتبار شرکت یا برند مورد نظر باشند.
برای انجام این کار نیازی به ثبت شرکت نبوده و اشخاص می توانند با شخصیت حقوقی یا حقیقی، نمایندگی شرکت ها را به نام خود ثبت کنند. در واقع شرکت ها در گذشته ثبت شده و دارای شخصیت حقوقی می باشند.
نکته حائز اهمیت این است که شما قادر به ادامه فعالیت های شرکت یا برند مورد نظر خود در ایران می باشید. که این فعالیت می تواند بخشی از فعالیت های شرکت مورد نظر باشد و هیچ محدودیتی در این زمینه برای شما وجود ندارد. توجه به اساسنامه شرکت مذکور و اقدام متناسب با آن، شرایطی است که همواره باید در نظر داشته باشید.
ثبت نمایندگی شرکت های خارجی
ثبت نمایندگی شرکت خارجی به چه مدارکی نیاز دارد ؟
برای ثبت نمایندگی شرکت های خارجی، ابتدا باید هماهنگی هایی با شرکت خارجی داشته و یک گزارش توجیهی ارائه نمود. گزارش توجیهی شامل موارد ذیل می باشد:
- اطلاعات مبنی بر فعالیت های شرکت شما
- ارائه دلایلی که شرکت خارجی را متقاعد کند که ایران، به این نماینگی نیاز دارد.
- مشخص کردن حدود فعالیت ها و اختیارات شعبه خود به شکل دقیق و کامل
- در صورتی که برای این کار نیاز به نیروی خارجی داشته باشید، باید کدی را تحت عنوان کد فراگیر برای هرکدام اخذ نمایید.
- اشخاص حقیقی و حقوقی باید کد فراگیر را ارائه نمایند .
- ارائه درخواستی کتبی توسط شرکت خارجی
- تایید آگهی تاسیس، اصل اساسنامه، و آگهی تغییرات توسط سفارت خانه کشور مورد نظر
- ارائه پاسپورت، مدارک شناسایی و هویتی نماینده شرکت
- ارائه گزارش فعالیت های نمایندگی
تمامی مدارکی که در بالا به آن اشاره شد برای گرفتن تاییده مستلزم ارائه ترجمه نیز می باشند. البته باید توجه داشت که ممکن است مدارک فوق الذکر بر اساس شرایط خاص یک شرکت، کمی تغییر کند.
ثبت نمایندگی شرکت خارجی مستلزم طی چه مراحلی است ؟
- متقاعد کردن شرکت خارجی مورد نظر، مهم ترین و اصلی ترین مرحله ثبت نمایندگی آن شرکت می باشد. در صورتی که شرکت مورد نظر این اجازه را به شما بدهد، مراحل بعدی جهت اخذ نمایندگی نسبتا آسان خواهد بود.
- اگر شرکت خارجی مورد نظر این اجازه را ندهد، عملا نیازی به انجام مراحل دیگر نمی باشد. بنابراین توصیه می شود که طرح توجیهی خود را با کمک یک متخصص در این زمینه نوشته و ارائه دهید تا احتمال رد شدن پیشنهاد شما به حداقل برسد.
- در صورت موافقت شرکت مورد نظر، مراحل بعدی آغاز شده و این شرکت باید درخواستی را مبنی بر نیاز به نمایندگی در ایران، مطرح نماید.
- سپس باید مراحل بعدی را متناسب با حقوقی یا حقیقی بودن شخصیت و موضوع فعالیت خود، پشت سر بگذارید. که بر اساس مطالب مذکور، جمع آوری مدارک مورد نیاز یکی از اصلی ترین مراحل ثبت نمایندگی شرکت خارجی است.
ثبت نمایندگی خارجی چه شرایطی دارد ؟
- اخذ نمایندگی می بایست در پی افزودن صادارات غیر نفتی ایران باشد تا مجوز آن صادر شود.
- اخذ نمایندگی شرکت های خارجی باید افزایش سرمایه گذاری این شرکت ها را در ایران سبب گردد.
- ثبت نمایندگی شرکت خارجی باید زمینه ای برای انجام اموری جدید را در ایران ایجاد کند.
البته با توجه به مطالب فوق الذکر توصیه می شود که ابتدا شرایط مذکور را فراهم نموده سپس اقدام به ثبت شرکت خارجی نمایید تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
نمایندگی شرکت و شعبه شرکت چه تفاوتی دارند ؟
لازم به ذکر است که نمایندگی یک شرکت با شعبه آن تفاوت دارد که در ادامه متن به آن خواهیم پرداخت.
- یکی از تفاوت های بارز نمایندگی شرکت ها و شعبه آن، موقعیت های جغرافیایی متفاوت آن ها است.
- نمایندگی شرکت و شعبه شرکت دارای محدوده اختیارات متفاوتی هستند. اختیارات شعبه شرکت توسط شرکت اصلی تعیین شده و مطابق آن فعالیت می نماید در حالی که فعالیت نمایندگی شرکت ها به این صورت نبوده و می تواند فعالیت خود را جدا از نمایندگی، ادامه دهد.
نکات مهم ثبت نمایندگی خارجی در ایران
- نمایندگی هر شرکت، یک شخصیت مستقل بوده و هر گونه مسئولیت حقوقی و قانونی آن به نماینده شرکت تعلق دارد.
- اجازه نمایندگی شرکت های خارجی در صورتی صادر می شود که نمایندگی شرکت های ایرانی در آن کشور ها نیز پیش بینی شده باشد. در واقع صدور مجوز ثبت نمایندگی مستلزم رابطه ای دو طرفه می باشد.
بدون دیدگاه