قوانین خروج از کشور بدون کارت پایان خدمت

قوانین خروج از کشور بدون کارت پایان خدمت

قوانین خروج از کشور بدون کارت پایان خدمت


قوانین خروج از کشور بدون کارت پایان خدمت

خروج از کشور، مستلزم داشتن شرایطی از جمله دریافت پاسپورت می باشد و همچنین دریافت پاسپورت نیز مستلزم ارائه گواهی پایان خدمت سربازی می باشد. بنابراین در صورتی که شخصی کارت پایان خدمت نداشته و خواهان خروج از کشور باشد، می بایست شرایطی را از سوی دولت بپذیرد تا بدین وسیله مجوز خروج از کشور را اخذ نماید. در این نوشتار برآنیم که شرایط و ضوابط خروج از کشور را برای افراد فاقد گواهی پایان خدمت بیان کنیم.

 

قوانین خروج از کشور بدون کارت پایان خدمت

شرط سن برای خروج از کشور

خروج از کشور آقایانی که مشمول خدمت سربازی شده و  بیشتر از 18 سال سن دارند، نیازمند ارائه کارت پایان خدمت می باشد. پسران کمتر از 18 سال مشمول خدمت سربازی نبوده و محدودیتی برای اخذ پاسپورت و خروج از کشور ندارند.

 

خروج از کشور بدون گواهی پایان خدمت چه شرایطی دارد ؟

همانطور که ذکر شد آقایان برای خروج از کشور باید کارت پایان خدمت داشته باشند. اما افراد فاقد گواهی پایان خدمت نیز تحت شرایط و دستورات وضع شده، قادر به دریافت پاسپورت موقت و خروج از کشور می باشند. این شرایط به شرح ذیل می باشد:

غایب نبودن برای اعزام به سربازی: یکی از مهم ترین شروط برای متقاضیان خروج از کشور، عدم غیبت هنگام اعزام به خدمت سربازی می باشد. پسران حین رسیدن به سن 18 سالگی، موظف به شرکت در خدمت سربازی می باشند. بنابراین عدم شرکت در خدمت سربازی، ثبت غیبت برای این افراد را به دنبال خواهد داشت. بدین ترتیب افراد ملزم به موجه نمودن عذر خود با ارائه مدارک لازم می باشند.

گواهی فراغت از تحصیل یا اشتغال: در صورت دانش آموز، دانشجو و یا طلبه بودن متقاضیان خروج از کشور، می بایست گواهی اشتغال به تحصیل از محل تحصیل فرد اخذ شده تا معافیت تحصیلی به او تعلق گرفته و توجیهی برای عدم داشتن کارت پایان خدمت باشد. همچنین در صورت فارق التحصیلی، متقاضیان با دریافت گواهی فراغت از تحصیل و مشخص کردن وضعیت تحصیلی خود، قادر به دریافت مجوز می باشند.

تامین وثیقه: گذاشتن وثیقه یکی دیگر از شروط خروج از کشور برای مشمولین خدمت سربازی می باشد. این وثیقه مبلغ یا ملکی است که فرد برای خروج از کشور نزد دولت قرار می دهد. این وثیقه در واقع جایگزینی برای کارت پایان خدمت می باشد.

 

میزان وثیقه برای خروج از کشور

میزان وثیقه بر اساس نوع و مقصود آن متفاوت می باشد . در واقع متقاضیان خروج از کشور باید از مراجع قانونی استعلام گرفته تا از مقدار دقیق وثیقه آگاه شوند. در ادامه این نوشتار به برسی نرخ وثیقه در سفر های گوناگون و خروج از کشور خواهیم پرداخت.

  • سفر های زیارتی: امکان وجود تفاوت در میزان وثیقه سفر های زیارتی وجود دارد. به عنوان مثال مبلغ 3 الی 5 میلیون تومان وجه نقد همراه تعهد نامه ای محضری برای سفر های زیارتی  به کشور هایی از جمله عربستان و عراق بر اساس محدوده زمانی مشخص شده حدااکثر 30 روز می باشد . همچنین مشمولین نظام وظیفه شرایط خروج متفاوتی را برای سفر پیاده اربعین دارند.
  • سفرهای علمی و فرصت های مطالعاتی: هزینه وثیقه برای سفر هایی با این عنوان ها بر حسب محدوده زمانی و ذکر هدف سفر بوده و مبلغی حدود 8 الی 15 تومان وجه نقد می باشد.
  • سفر های سیاحتی: این سفر ها هزینه ی بیشتری نسبت به سفر های زیارتی دارد. سفر های ورزشی نیز جز این سفر ها بوده و مبلغ تعیین شده به عنوان وثیقه برای آن حدود 15 میلیون تومان می باشد.

 

مدارک مورد نیاز جهت دریافت پاسپورت بدون گواهی پایان خدمت

اخذ پاسپورت بدون داشتن گواهی پایان خدمت، علاوه بر شرایط مذکور مستلزم ارائه مدارکی به شرح ذیل می باشد:

  1. اصل کارت ملی و شناسنامه و تاییدیه اداره ثبت احوال
  2. گواهی فراغت و یا اشتغال از تحصیل
  3. ارائه برگه اعزام به خدمت بدون غیبت
  4. برگه درخواست معافیت اعم از پزشکی، کفالت و موارد خاص
  5. برگه تاییدیه اتمام تحصیل
  6. دفترچه قرض الحسنه بانک های معرفی شده

بهتر است افراد جهت رسیدگی سریع تر به امور، نسبت به باز کردن حساب مخصوص در بانک معرفی شده اقدام نمایند.

شایان ذکر است که افراد باید 24 ساعت پس از تحویل مدارک به سازمان وظیفه عمومی و صدور مجوز خروج از کشور، به دفاتر مربوطه مراجعه نموده و اقدامات لازم نسبت به صدور پاسپورت را انجام دهند.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع و مشاوره
به کمک نیاز داری؟ با ما در تماس باشید!
شروع گفتگو
سلام! برای چت در WhatsApp روی یکی از اعضای زیر کلیک کنید
معمولا در عرض چند دقیقه پاسخ می دهیم