انواع کشتی

انواع کشتی

انواع کشتی


انواع کشتی

کشتی عبارت است از هرگونه شناور دریا رو و هدایت شونده که با نیروی محرکه خود برای حمل و نقل کالا، مسافر یا هر دو در تجارت بین‌المللی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

انواع کشتی

کشتی ها از جهات مختلف تقسیم بندی می شوند:

از حیث حاکمیت:

  1. کشتی های دولتی که برای اعمال حاکمیت دولت‌ها مورد استفاده قرار می گیرند. و مالکیت آنها متعلق به دولت است مانند کشتی های نظامی، انتظامی این کشتی ها دارای مصونیت حاکمیتی هستند مگر این که برای تصدی گری استفاده شوند.
  2. کشتی های غیر دولتی که مالکیت آنها متعلق به اشخاص غیر دولتی است و مورد استفاده حاکمیتی قرار ندارند و توسط اشخاص برای امور تجاری، تفریحی و غیر به کار می روند.

 

از حیث مسیر و برنامه تردد:

کشتی های لاینر (خطوط منظم)

این کشتی ها در خطوط معین و با برنامه معینی فعالیت می کنند. برآورد می‌شود که بیش از نیمی از کل کرایه حمل دریایی جهان، از طریق کشتیرانی لاینر به دست می آید. کشتیرانی لاینر نوعی از حمل و نقل دریایی مشابه خطوط هوایی در حمل و نقل هوایی غیرنظامی، خدمات قطارها در حمل و نقل ریلی و در حمل و نقل شهری است شرکت های کشتیرانی لاینر، خدمات حمل و نقل را با برنامه حرکت ثابت و منظم، بنادر ثابت و مشخص، و در بیشتر موارد با قیمت تعیین شده و ثابت ارائه می دهند. سیستم عملیاتی یک شرکت لاینر هم مدیریت کشتی و هم مدیریت بار را در بر میگیرد از آنجایی که بار در کشتیرانی لاینر به صورت بسته های کوچک می باشد، مشتریان زیادی دارند. این نوع کشتی رانی به شکل سیستمی و شبکه ای است. بعضی از خطوط لاین فعالیت های مربوط به ترمینال های بندری را نیز به عهده می گیرند.‌ همچنین خدمات حمل و نقل زمینی هم ممکن است توسط شرکت‌های لاینر فراهم شود. مدیریت کانتینر نیز جنبه دیگری از فعالیت‌های کشتیرانی و لاینر است.

 

کشتی های ترمپ (خطوط نامنظم)

این کشتی ها در خطوط معینی فعالیت نمی کنند و محموله ها را به هر نقطه ای که صاحب کالا بخواهد حمل می کنند. حرکت کشتی ها بر اساس موقعیت بار صورت میگیرد و در مورد زمان و مکان به طور نامنظم است. زمان در مفهوم فوق به این معنی است که اجاره کننده ممکن است در یک دوره زمانی مثلا از یک ماه تا شش ماه یا یک سال و حتی بیشتر از کشتی استفاده کند. هر سفر دریایی به طور مجزا از دیگر سفرهای دریایی انجام میشود گاهی اوقات مالکان یا فرستندگان بار ممکن است نیاز به سفرهای دریایی مکرر بین بنادر معین و برای حمل یک نوع محصول داشته باشند.

 

از حیث نوع ساخت و کاربرد:

  1. کشتی های جنرال کارگو: کشتی کالاهای عمومی، چند منظوره یا جنرال کارگو برای بارگیری و انبار کردن طیف وسیعی از کالاها در اشکال مختلف از قبیل بشکه، عدل و پالت طراحی و ساخته شده اند. کالاها ممکن است محصولات جنگلی، کالاهای تولید شده، ماشین آلات سنگین، خودرو، ماشین آلات صنعتی، کالاهای کیسه‌ای، مواد غذایی و کانتینر را شامل شود.
  2. کشتی های فله بر خشک: کشتی فله بر نوعی کشتی تجاری است که برای حمل محموله هایی نظیر زغال سنگ، سنگ آهن، سنگ های معدنی، کاکائو، گندم، جو و سایر غلات، کود شیمیایی، خوراک دام، آهن قراضه وسایر محموله های خشک طراحی شده است ‌. کالا یا بار فله ای معمولاً به کالای بدون بسته بندی و کاملا باز گفته می‌شود که می‌تواند با استفاده از تجهیزات ویژه به آسانی و سریع در کشتی های فله بر بارگیری، صفافی (چیدمان) و یا از آنها تخلیه شود. کشتی های حمل کالاهای فله خشک به لحاظ ساختمان و موارد استفاده به دو گروه کشتی های فله بر مخصوص و کشتی های فله بر obd تقسیم می شوند.
  3. کشتی های نفتکش: این کشتی ها برای حمل نفت و محصولات نفتی ساخته شده‌اند و سرعت بارگیری و تخلیه در این کشتی ها به دلیل استفاده از پمپ از کشتی های دیگر سریع تر است. کشتی نفتکش شناور ویژه‌ای است که برای حمل مقادیر بالای نفت طراحی شده است. به طور کلی دو نوع تانکر نفت وجود دارد، تانکر نفت خام و تانکر فرآورده های نفتی.
  4. کشتی های کانتینربر: این کشتی ها برای حمل انواع محمولات با بسته بندی کانتینر ها ساخته شده اند، سهولت بارگیری و حمل کانتینر ها امتیاز مهمی به حساب می آید.
  5. کشتی مسافربری
  6. کشتی های LNG : کشتی های LNG حاصل فرایند میان گاز طبیعی است که تنها در این صورت قابل حمل به بازار های مصرف توسط کشتی های خواصی که به این منظور طراحی شده است، می باشد. پس از انتقال، این محصول در پایانه ها توسط سیستم های تبدیل، مجدداً به حالت گاز در می آید.
  7. کشتی های یخچالی
  8. کشتی دوبه بر: این کشتی برای حمل سایر شناورها مخصوصاً دوبه ها طراحی شدند. دارای جرثقیل برای بارگیری و تخلیه دوبه هستند. دوبله شناوری مکعب مستطیل شکل با فضای توخالی است که معمولاً موتور یا پیشرانه دیگری ندارد و آن را قایق یا شناوری دیگر بر روی آب می کشد یا به جلو می راند. دوبه برای حمل کالا به اسکله هایی با و محکم و رودخانه ها که قابل کشتیرانی نیستند استفاده می شود.

 

در صورت نیاز به مشاوره در خصوص حمل و نقل های دریایی و امور مربوط به کشتیرانی و ثبت کشتی،با وکیل متخصص در این امر با شماره ٠٢١٢٢٢٢٧۵۵١ تماس حاصل فرمایید.

سروش سلامیان وکیل پایه یک دادگستری مرکز

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع و مشاوره
به کمک نیاز داری؟ با ما در تماس باشید!
شروع گفتگو
سلام! برای چت در WhatsApp روی یکی از اعضای زیر کلیک کنید
معمولا در عرض چند دقیقه پاسخ می دهیم